Pencanting tegar

4/21/11

Perempuan yang group B*

Aku masih merangkak dalam garapan masa.
Masih rasa annoying dengan sekitar yang tidak adil. Diskriminasi. Semakin meluat bila teman mula bicara politik. Haktuiihh, semua tu tahi.
****************************************
Assalamualaikum

Aku semakin bosan melihatkan couple2 di jalanan ketika aku keluar dari kepompong kolej untuk mengembangkan sayap kebebasan aku. Berpelukan. Bergomolan. Berkissingan. Melihat si gadis tergedik- gedik dengan rambut seterika berkarat meleser- leser kepada boyfriend yang bangga menghembuskan asap nikotin ke udara. Heh, tengok sekali aje sudah tahu, BUDAK SEKOLAH BARU NAK UP. Pakaian mengalahkan kami mahasiswa mahasiswi yang mendapat pinjaman PTPTN dan biasiswa JPA. Henpon semua advanced. Aku hanya pakai Nokia takde kaler dan henpon SE G900 sekenhen.

Dulu, kecoh seMalaya tentang pelajar perempuan bergaduh sepak terajang tumbuk tarik rambut kerana merebutkan seorang lelaki. Aku maish ingat lagi di sekolah aku, ketika aku sedang minum air Ribena dan makan muffin sementara tunggu bas awam.. sekumpulan pelajar perempuan di seberang jalan bergaduh sampai sesak jalan raya. Lupa nak beritahu, mereka pakai miniskirt. Yang buntal ada, yang papan pun ada. Aku hanya mampu melihat dari jauh. Ikutkan hati nak je aku lempor but berladam KRS aku toreh kat muka sorang2. Punca? Lelaki.
LAME.




Aku wonder, mengapa perempuan- perempuan sanggup berbuat demikian hanya kerana seorang lelaki? Gaduh sepak terajang. Dalam baju kurung tuu baiii. Tak tahu malu sungguh.

Situasi: Gua dan kengkawan kelas gua tengah bersuka ria dalam kelas. Ya, kami sedang meniru kerja sekolah. Kami sangat 1 Malaysia. 

Tiba2, dengar manusia menjerit macam cengkerik, gua and the gang menjengah keluar koridor..Ok, bitches tengah bergaduh. Berebutkan lelaki berkulit gelap banyak jerawat gigi kuning perangai huduh yang duduk tengok di atas tangga. Kecut prostate ke bang? Gua dan seangkatan malas ambil port. Ketua kelas dari kelas masing2 pergi ke bilik guru mereport. Tudung beterbangan. Kain berselakan. Bayu kekoyakan. Muka berlebaman. Rambut kekusutan. Eh eh. Kain berselakan? Ahah! Patutlah yang teruna ( teruna ke?) duduk lepak je. Ada show lain dari catfights rupanya. Huh.

Perempuan, harus punya sifat malu. Malu untuk menggatal. Malu untuk meleser. Malu untuk berbitches. Tapi malangnya, dengan panduan cerita- cerita yang berkiblatkan Barat atau keYahudian.. perempuan- perempuan sekarang mampu bersifat lebih ganaih dan brutal dari jejaka. Tak hairanlah kalau ramai jejaka yang pergi memotong di Thailand. Haha

Barangkali perempuan sekarang sudah hilang sifat feminin tu. Bilang saja berapa ramai sudah jadi pengkid. Pengaruh songsang yang ingin dibudayakan.
Apalah nak direbutkan sangat lelaki tak hemsem huduh perangai tuh??
Pelik aku. Nampak benor desperatenye. Takut tak laku letteww.
Lepak lah girls. Chills. Tak kapel tak bermakna tak laku.

Epal yang belum dipetik dengan epal yang dah ada dekat pasar. Beza kan?
Epal di atas pokok masih segar takde sape sentuh lagi. Sedap tu. Tapi payah nak petik.
Epal di pasar, dah berapa banyak tangan duk pegang2 ye dok?

Menjadi perempuan itu satu anugerah terindah. Mudah masuk syurga. Mudah juga masuk neraka.

So, kalau boyfriend kau kena rampas.. jangan marahkan si perampas. Dah memang dasar boyfriend kau tu gatal. Lepaskan sudah. Bukan ada ikatan pun. Tak payah gaduh2. Aku sikuu kang sekor2.

Bye.

21 comments:

selipar hijau said...

kecut prostat?haha,kena inflammed gn streptokokus le tuh..sudahyer,amputate j la..haha

emieysandra said...

setuju! nice entri cik kain batik

;)

Seksi Bani said...

tetiba teringat epal dan teori graviti newton.. hehe.. apa kena mengena ni? :D

Wani said...

wohohhh . nice entry lah . menarik ^^

CKB said...

SH: ferr..amputate bahagian tu? bala ni bala!

CKB said...

emiey: hehe

CKB said...

SB: teori newton menyatakan ada graviti. basic fizik teori

CKB said...

wani: whaooo..;P

Anis Damanhuri said...

wahhh . great ! i setuju sangat . haha . anyway ada yang pmpn gado pasal pengkit tau . nmpk cm B*** kn ? hahah .

CKB said...

anis: choyyyy..sengal betul lah.huhu

chaie safri said...

menarik.. membuatkan saya ingin folo blog saudari.

CKB said...

trimas..tada paksaan dalam meng-folo bolo blog ini. ;)

safiyyah osman said...

like ur post:)

CKB said...

;)

ѼdakulalaѼ said...

kah kah kah.... x boley belah...haish...pasal laki pon mau gado ka?

faezal said...

malu itu fitrah bg seorg perempuan.kalau x malu tu,bukanlah pompuan namanye,mungkin betina...

faezal said...

malu itu fitrah bagi perempuan.kalau yg xmalu tu, mungkin betina kot.
pastu kalau nk gaduh pasal lelaki yg berkualiti tu xpelah jugak,ini gaduh pasal jantan haprak...

CKB said...

dakulala: reailiti hidup yg sukar ditafsir ;)

CKB said...

along: heh, neraca pnimbangan kualiti mereka rosak. :P

isma hanis ghafar said...

perghhh...baguih na entry...marbelesss lahhh..hahhaha...bijakkk..bijakkk..

CKB said...

;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails