Pencanting tegar

4/4/11

Assalamualaikum

Fuhh, setelah 2 minggu berpraktikal di Hospital Serdang dan terus ke Muar untuk program universiti, hari ini aku buka laptop dan menaip laju2 papan kekunci yang aku rindu.

Sepanjang minggu yang hectic ini, aku telah belajar dan melihat pelbagai ragam manusia yang tak kusangka- sangkakan itu. Sudah malas untukbicara ini semua, cukup aku simpan dan amalkan apa yang arwah atok selalu pesan, " Sipatkan aje dioghang tu siput". Oh2, bukan nak kata kamu macam siput, itu cume metafora supaya aku lebih senang dan tidak sakit hati serta makan dalam dengan persekitaran ku.

Lembu punya susu, sapi dapat nama. Tapi dalam situasi kami peribahasa itu kurang sesuai tampaknya.
Orang sebelah punya bau ketiak, kami yang dikata busuk. Hahaha

*******************************

Sepanjang minggu yang sibuk ini juga aku telah menyempitkan ruangan leisure aku dan melebihkan ruangan work. Kerja- kerja dan kerja. Aku kurang ber SMS dengan sahabat handai apalagi bakal suami mak angkat di Terengganu. Hahaha.. punya sedikit rindu tapi ku simpan saja biar terbuku. <--------- Ego sikit. huhu

Final exam minggu depan. Dan aku menghadap laptop taip laju2 untuk entri sampah ini. Tak peduli jua kata mereka aku mahu juga publish ini post.HAHA

Tak BW lagi, soryy buat pengunjung yang sudi mengunjung blog yang dah berhabuk ni kerana tiada lawatan balas dari tuan tanah namun aku akan menrjah blog korang bila masanya sudah cukup senggang dan lenang buat aku. ^^

Bila mahu piknik lagi? ^^ 

Aku rindu 2 homosapiens kiri dan kanan aku ini. T.T


p/s: entry ini tiada motif. tak ada input. Ada idea.. cuma ayat tak tersusun lagi. ^^

4 comments:

Kakzakie said...

Buatlah apa jua yg terbaik. Buat kakak blog tidak sekali-kali menjadi teratas dalam hidup kakak. Banyak lagi yg berada di atas dari blog....

Muhammad hamizan bin yusof said...

buat apakah di Muar? kampung ku...huhu

CKB said...

kakzakie: betul2..realiti itu lebih penting dr blog..blog hanya luahan rasa maya. ^^

hamizan: ade program uni kt situ..khidmat masyarakat ^^

Muhammad hamizan bin yusof said...

bagus2..hehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails