Pencanting tegar

4/26/11

Aku dan Shiloh Fernandez

Kadangkala penulisan boleh buat aku jadi gila.
Ya, gila kerana bahasanya. Gila kerana sasteranya. Gila kerana hiperbolanya. Entah sejak bila aku mula meminati sastera ( bahasa Melayu khasnya ), aku juga tidak mengerti bila. Ok, ini entri kedua buat hari ini. Seronok menulis tahu? Almaklum, aku baru saja menamatkan perjuangan di medan peperiksaan akhir bagi sem 4. Alhamdulillah, aku berjaya memberi tembakan dan penggorengan padu. Hehe

Sabtu lepas, aku melepaskan rindu pada kawan baikku dan adikku tersayang. Berjalan di sekitar Times Square yang sarat dengan manusia bawah umur dan persepaduan tangan- tangan bukan muhrim memberi aku sedikit kejelikan ketika aku menebar sayap kebebasan. Ahhh, ramai betul orang couple. Ahhh, ramai betul pakai seksi2. Ahhhhh, ramai betul tak cukup kainnn. Kadang fikiran keji aku mula mengejekk,
" Eh, tak kusangka Malaysia yang kaya raya ini punya sumber textile yang terhad. Sungguh kasihan ya." ;D

Ramai budak- budak sekolah. Pakaian cukup advanced. Sedikit, eh bukan. Banyak meluat melihatnya. Badannya papan gembira saja pakai ketat2. Kantoi lah kau belum subur! Kain singkat menampakkan betis putih halus mulus. Yang bertudung? LEGGINGS. Ahhh, penyakit legging ini dari muda sampai yang tua pun pakai! Mahu berdarah bijik mata ini tahu?? Bosan dengan suasana itu, kami menempah tiket wayang.
Agak lama juga aku tidak singgah ke kancah gelap maksiat couple2 ni. Mujur aku duduk jauh dari mereka.

Red Riding Hood. Boleh laa. 3/5. Itu pun kerana heronya hot.

there you go Peter, ( ady forgot his name! ) and Valerie.

this is the hero. Peter. Shiloh Fernandez. To make it short, at the end, he turns into a wolf. Why? 
I'm not going to tell yaaa! HAHA
( Please just say it he's HOT )

This is the second heroin. CKB. Her roles? 
Illegal caunsellor. 
Cartoon maniac.

Ada pengkid mencuba nasib minta nombor aku. Dalam fikiran aku, aku cuma ingin belasah saja si pengkid ini agar kembali kepada fitrah. Ahhh, apa sudah jadi pada homosapiens di dunia? ( Memejamkan mata mendongak ke udara )

Tipikal filem antarabangsa, pasti ada unsur ghairah. Ahh, bosan beteii. Malaysia nak angkat filem ke antarabangsa pun kena ada unsur ghairah juga kah? PLEASELAHHHHH

4 comments:

Shukri Mohd Ali said...

haha. malangnya saya bagi 1/5 saja. itupun sebab sinematografi dan muzik dalam filem ni best :)

malaysia, ghairah, hancus!

CKB said...

kalau bukan kerana mmber nk tgk, dah lame rm 11 tu dibelanjakan terhadap makanan yang lebih sedap. huhu

Fahmishah said...

Baik tengok SCRE4M. Hahaha!

CKB said...

=.='

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails