Pencanting tegar

2/13/11

Etew na cite sini aw. ( kita nak cerita sini tau )

Salam alaik anda semua!
Salam sejahtera!
Salam muhibah!
Salam 1 Malaysia! ( erk )

How's it hang yaaaww??
hehe

Eh, etew nak kap pew e? hikhikhik, ley ak etew lpew ak an? rinie, etew na kap sal base y susa na dfhmi. Owg kap base comey aa. Eh, etew kap cani bab etew mang comeyy aw. Ta cam wak... hikhikhik

*pukes*

Okey, serius gila geli geleman bulu mata aku bila baca tulisan sms mahupun di FB dari orang yang perasan comel (kot ). Biasanya orang yang taip bahasa geli ni ( gua panggil bahasa geli, Anwar Hadi kata bahasa EWW ) adalah terdiri dari kaum hawa yang punya angan- angan untuk jadi comel. 

Tak paham aku. Deyy yennadeyy! Tulis lah elok2, tensen gua nak bace. Aku ingat bahasa burung kakak tua ke yang "ak, aw, kap, ta" gitu.
Kalau sekilas baca lah kan ( tanpa mengklik gambar orang yang menggunakan bahasa ini ) kita expect orang ni COMEL GILAlah! Tapi lepas lu bukak 'picca' beliau... HUK ALOH! muka cam gorilla bai! ( bagi lelaki yang menggunakan bahasa geli ni )

korang tak rase nak lempang ke beliau? tak rase ke? tak rase ke?

So, gorilla = bahasa geli. Kenapa? 
Aku tak paham bila aku sms dengan bahasa yang biasa dan kalau gelak pun gua taip " wakakaka " dan "hahahaha" tapi direply dengan bahasa " pew wak glak cowg2 ne? etew ta wt klaka pun aww ". ZZZZ
Ok, yang bagi reply mesej gua tu adalah seorang lelaki. Jejaka . I repeat, JEJAKA!

Serius der, aku geli gila tahap menggelejat bila baca tulisan bahasa geli ni. Yang perempuan dah satu hal berangan comel, yang lelaki pun nak perasan comel gak ke? Deerrr??

Walau aku suke Lee Junki, tapi kalau dia buat perangai konon cute ni buat aku rasa nak lempang sedas.

 Better ;)

Mungkin sebab perempuan sekarang suka sangat tengok jejaka Korea maka jejaka Malaysia rasa tergugat soooo mereka pun nak buat gaya- gaya comel ala- ala Korean guys. Buat muka comel sambil buat " peace" dan cakap pun nak macam budak- budak. Satu perkara yang aku nak cakap.

GROW UPP!!!
get a life dude!

Mungkin bolehhhlaaaa kadang- kadang nak manja2 sikit kan.. tapi tak payalah semua pun nak macam budak- budak. Muka dah macam bapak orang/ nenek orang pun nak cakap 'etew- etew' lagi keww?? ehh,, ke???
Apalah kita nak tiru gaya orang? Kitakan Malaysian, tunjukkan lah identiti seorang warganegara Malaysia. Semua pun nak tiru. Ni sat gi nak pi makan, buang ayaq besaq pun hampa nak tiru jugak ka? Depa dop guna ayaq tau! Depa guna tisu. Haa, tirulah..tirulahh.. Comeii kan?

Hahaha

Bawah ini aku letakkan video AnwarHadi tentang penjelasan beliau terhadap bahasa geli. Atau bahasa Eww.
Selamat dewasa people.

video
enjoy yewwww

5 comments:

Seksi Bani said...

kakaka adoii lerr..
naik sengal aku baca entry!
dudes, get a life. grow up!!!

fiena said...

hakhakhak.realiti baii

selipar hijau said...

kan best kalo ete yg aku kenal bce entry nih..huhuh

fiena said...

promote ah link ni..biau dye bace! aku nk tgk reaksi dye..ahahahaha

farra8979 said...

hihihihi... funny...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails