Pencanting tegar

10/7/10

Cerita bebudak hingusan

Ahaaa.. tadi aku bukak blog member aku fahmishah. Terbace entry lame pasal jamuan kelas kitorang dulu. Rindu arr

Ok, kami dulu kelas 4 Sains 2 dan kemudian bersama- sama melangkah ke tahun 2007 untuk masuk ke kelas 5 Sains 2. Kelas kami sangat2 lah muhibah. Kalau orang sekarang baru nak wujudkan 1 Malaysia, kami pada tahun 2006 dan 2007 dahulu sudah pun 1 Malaysia. Eh, rasanya kami sudah pun begitu semenjak dari sekolah rendah lagi.

Kalau tak silap kelas kami hanya ada 28- 32 orang saja kot. Memang tak ramai. Tapi kami happy. Kalau bab meniru homework, semua akan berkumpul untuk tiru sama- sama. Hahaha.. Belajar sama- sama. Pastu ada je nak kenakan orang. Gelak sama- sama. Best sangat- sangat waktu tu.
Oklah, cakap banyak tak guna, biar aku hidangkan korang dengan gambar- gambar zaman dinosor dulu.

FORM 4 SC 2


Ni mase Form 4, ngan cikgu sambilan kimia. Semua puteri yang cun2 bergambar kat taman sains depan kelas kitorang..hehehe

Ni dak lelaki lak. Ok, memang sikit. Memang ini je la bebudak lelaki kelas kitorang. Oh, Jenshen n ChunHong xde. Pi tandas kot.

 Mase ni aku xde. Aku men lompat2 depan kelas kot. Huuuuu~~

Actually aku dah tak ingat lah nama kedua2 cikgu ni, tapi dadih yang dorang buat memang sedap la.
Pastu sangat faham la apa yang dorang ajar. THNX!

FORM 5 SC 2


Okay, nampak sedap kan? Heeee.. x ongatlah pulak sape yang buat kek ni. Mak Nadia kot..X ingat.huhu
Tapi memang sedap la. Semua gambar2 ni adalah diambil ketika jamuan kelas 5 Sains 2. 


40 Choco Ball dihidangkan kepada 30 orang students yang kebuluran~~
huhu
Benda ni aku makan satu je itupun selepas makan nasi beriyani dan segala kuih muih dan buah2 an.
Isinya padat, mantop serta memerlukan skill yang hebat untuk menganga dan menggigit choco ball ini dengan baik tanpa comot.


Ni adalah hadiah2 yang kitorng bawak untuk ditukar.Best!
Aku x ingat plak aku dapat ape ntah.


Okay, suka hati korang lah nak cakap apa tapi ak pun rasa gamba ni kami agak gedik. Hahaha.
KAMI PRODUCTION CREW adalah organisasi yang bertanggungjawab untuk handle jamuan ni. Ni adalah antara ahli MT ( Majlis Tertinggi ) produksi tersebut.
Dari kiri ; Min, Fadzlina atau nama saintifiknya aku, Fick


Haa.. inilah ahli produksi yang lengkap.
Nadia, aku, Min, Fick and Eca.
Kami adalah geng yang havoc, bising, kecoh dalam kelas mahupun di luar kelas.
Kami ramai kawan dan mungkin ramai musuh ( sebab dorang jelez ngan kitorang).
hahahaah


Barisan pengawas perempuan. Pengawas eh bukan mawas mahupun pengganas.


Barisan Librabrian yang sayangkan alam sekitar. Hijau2.


Adilla, Aisyah n Suzy. Dorang sangat pandai okeh.


Yinnern n Suzy. 1 Malaysia kan?
^.^


Barisan Kami Prod. crew yang sedap meniup belon.


Our invitation card to all the teachers. Cun tak? wawawawawawawa


Gambar candid. Tapi entah nape aku selalu posing dengan baik walaupun candid. Har har har!


Time ni tengah main belon beracun. Kitorang pas2 kan belon pastu sampai ade orang cakap STOP! orang yang dapat belon tu kena keluar. Or denda.


Gambar ni yang paling nostalgik. Kami semua bersatu hati merapatkan kaki2 busuk kami ( kaki aku wangi okeh ) bagi menunjukkan satu perpaduan boleh dicapai tanpa slogan2 atau propaganda yang rasanya tak perlu pun. Dan percaya atau tak, individu yang menyumbangkan kaki mereka dalam gambar ini masih lagi punya ikatan kuat antara satu sama lain. 
^.^

LAIN2 GAMBAR


Ini gambar di snap ketika SPM. Mak Nadia support nasi lemak untuk aku sekali. Terharu bai!


Encik Sahful kami punya math teacher. Tersangat2lah suka menyakat orang dan kelakar serta sangat2 cool.
Gambar di snap ketika ujian ape ntah tapi kami tak macam ujian pun. Siap leh tanye sir lagi cane nak buat soklan tuh. Hahahaha


Ini bukan skandel. Ini kawan. Gambar disnap ketika Hari Graduasi 2007.
Dari kiri; Eca, aku, Pahan n usop.


Nadia, aku n Eca.
Macam KLCC. Aku tau tu. Tak perlu cakap.


Okay, ini awek comel tengah amik sijil graduasi ni. Hahaha ( Waklu! )
Tepat je timing aku senyum kat kamera tengah snap. Heeeee


Best sangat bila teringat waktu dulu. Aku ingat lagi, dalam geng 5 orang tu, dorang panggil aku ustazah. Aku pun tak pasti kenapa aku dapat gelaran tu. Nak kata aktif dalam kelas agama, aku selalu tidur je. Sehingga mendapat jolokan Ratu Tidur. Fer. Ko cakap je dalam kelas ape yang aku tak pernah tidur. Hahaha..sib baek lah dapat skor, kalo tak..memang aku balik kampung tanam jagung je la..



Pe2 hal pun geng, susah senang kita dah harungi bersama. Jangan rasa tersisih kerana tiada siapa yang disisihkan. Aku plankita wat gathering atau reunion 5 sc 2. Tapi aku tau ramai dah fly. Takperla, kita wat yang mane ade je. Reminisce back the memories. Semoga ukhuwah yang terjalin kukuh ikatannya sampai bila- bila. InsyaAllah.


Kita tetap geng bebeh!

10 comments:

pika said...

mke ko sriusssss......cm bdk tadik..hahaha!!!~

fadzlina said...

gulp.spe?

pika said...

tadika sbenanye...muahaha(gelak cover malu)
sriuss mke behinguss weyyyy..:P

fadzlina said...

sengal.muke comella

pika said...

sape comel??aku??
tq tq~

fadzlina said...

gedik

pika said...

ko gedik???mmg ahh
(syukur ko da sdar~~)

fadzlina said...

waklu!/nympah aku ngn ko

pika said...

eyhh..x bek nye ckp waklu..
ish3..x sopan sgguh adek nii

fadzlina said...

erk.... taula ko kak longg

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails