Pencanting tegar

1/8/12

Bajet betteii

Assalamualaikum.

Hye, selamat hari Ahad.

Rata- rata kita pasti kenal atau mungkin kenal pada UAI atau Ustaz Azhar Idrus dan Ustaz KAzim Elias. Sangat popular di Youtube dan ceramahnya pasti InsyaAllah ramai orang akan datang.

Well, aku tak nak cakap pasal depa sangat just Alhamdulillah ada juga ustaz yang mampu menarik golongan muda untuk lebih dekat kepada Islam.

Anyway, korang pernah jumpa dnegan orang yang bajet? Bajet dye je betul?

Heh, macam mana nak cakap eh.. manusia ni tak sempurnakan. Tiada yang sempurna melainkan Allah SWT.

Terlalu ramai yang bijak pandai sekarang. Penulisan nak matang aje. Pemikiran konon2 out of the box la katanya. Cakap dengan orang jangan duduk dalam kepompong.
Dan akhirnya, mereka sendiri yang terperangkap dalam arus pemikiran mereka sendiri.
Too Western-oriented I guess.

Sampai agama pun nak dipertikaikan.
Sampai agama pun nak diolah melalui ideologi sendiri.
Semua benda dia nak kritik.
Semua benda dia nak sarkatikkan.

The world needs more positive people dude.

"If you aren't able to think good of others, at least don't think bad of them"- Aiman Azlan


 "Para Sahabat terlalu sibuk dengan kekurangan diri mereka sampaikan mereka tidak nampak kekurangan dalam diri orang lain."


Well, aku rasa aku pun patut berubah juga. Cubalah. Cubalah.

2 comments:

Shukri Mohd Ali said...

thanks atas ingatan :)

Idati Malek said...

cakap pasal manusia buat diagnose sndiri tu ke weh?HAHAHA

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails