Pencanting tegar

11/17/11

Perihal hati

Aku tak nak berharap.
Tapi, dah macam ada bibit harapan.
Tak nak berharap.
Tak nak berharap.

Duhai hati, jangan lah mudah jatuh hati
Pada Adam yang belum kau nikahi
Pada Adam yang belum pasti
Tolong hati, tolonglah berhati- hati

Duhai Allah, kalau aku jatuh hati
Biarlah pada dia yang aku nikahi
Andai aku jatuh hati pada yang belum halal lagi
Permudahkanlah urusan peng'halal'an kami
Aku tak mahu lama- lama jatuh hati
Takut maksiat datang mengiringi
Ampuni hambaMu ini..

- Hati ni lembut sangat. Macam mana nak bagi keras sikit?

6 comments:

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

elak selagi boleh elak dan hadapi bila tiba masanya...lembut hati kita bukan utk menurut nafsu...:)

Shukri Mohd Ali said...

lari dari apa yang boleh mencairkan hati.

CKB said...

aishah: sdg berusaha menjaga hati. :)

shukri : sukar untuk lari, apalagi sembunyi. cuma boleh bertahan diri. :)

Bijen M. said...

Try telan gam UHU.

CKB said...

teknik yang berbahaya tu encik Bijen.

Korean Style Online said...

Nice blog that you have and good writing, continue and keep up a good work, sesekali boleh lepak kat blog saya korean clothing online / korean fashion online. have a nice day...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails