Pencanting tegar

10/31/11

Bebudak dulu2 dengan bebudak sekarang

Assalamualaikum. Yosh!

Arghh.. aku ada 2 minggu lagi sebelum pi posting ke Hospital Sungai Buloh. Syukur Alhamdulillah dah setel hal rumah sewa. Yang tak setel2 lagi masalah study dan skills. Aduiii, sempat ke laa ilmu2 ni aku nak sumbat dalam kepala. Otak ni macam berdeting- deting kosongnya.

Semalam, aku dengan Nani berjalan- jalan di Tasik Titiwangsa selepas memenuhkan ruang di dalam kontena perut kami. Hajatnya, nak sambung projek video. Tapi, kamera Nani habis bateri pulak. Aduii. So, kami strolling around je la dalam panas gekgerr tu.
Tengah jalan- jalan sambil menggelakkan manusia yang berperangai super pelik, kami ternampak ada 3 orang budak linkungan umur 4 ke 6 tahun yang sedang khusyuk buat apa ntah. Kami makin dekat, makin dekat..

Yang sorang sibuk main PSP. Sorang main Iphone. Sorang main Gameboy.



And we were just likee...


Okay kids, u were only 6 and yet u already have those Iphone, Ipod, PSP, PS3, XBox, laptops and other advanced stuffs. When I was your age, I only have marbles and batu seremban.

Yea, dulu dulu mana nak ada benda benda tu semua.. 
batu seremban
main getah


Dedulu aku siap dengan semangatnya buat sendiri batu seremban tu. Buat mestilah kena cantik- cantik barulah kau akan jadi cool. Hehehe. Masa tu, tak kira laki ke pompuan semua nak join baik main getah, batu seremban, main pemadam, main guli, penutup botol, rebut- rebut tiang dan macam- macam lagi.
Memang kelakar lah kan zaman kecik2 dulu. Kehkehkeh.

Paling tak tahan main batu seremban la. aku ni nama je pompuan tapi tak reti main. Budak laki lagi terer main dari aku. Huhuhu. Tapi dulu aku antara yang terterer dalam main getah lah. Tapi sebab faktor ketinggian, aku akan selalu sangkut bila dah sampai pinggang. Demmit lah dorang tinggi- tinggi!

Pastu suka sangat nyanyi lagu rakyat macam "anak itik Tok wi", "bapaku pulang", "lagu tiga kupang" dan macam- macamlahh.

Permainan "polis entry" pun popular gak.

Semua benda ni aku masih main sampai aku Form 3 tak silap. Hahah... Takde keje mase tu pergi main benda alah ni. Syok weh!

And I wonder lah kan, bebudak sekarang ni agak- agak tahu tak permainan kita dulu2 ni?
Hidup dorang asyik menghadap komputer, PSP, pastu belajooooo je. Macam dah takde life.

Kesianlah.


Masa kecik putih, dah beso? Hangit!
Hahaha

3 comments:

Solihahazahar said...

makbapak kaya, boleh lah beli psp. ehh setujuu. dulu2 kite main batu seremban jee :)

fany wany said...

dulu kita main guli je wakkk T__T

CKB said...

soliha : kannn.. bebudak skg mngadaa

fany wany: same le kite

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails