Pencanting tegar

8/19/11

Kita sibuk buang duit. Tak ke?

Assalamualaikum

Aahh.. menggeliat sikit pepagi Jumaat yang mulia ni. Alhamdulillah sudah masuk hari ke -19 dan esok masuklah kita ke fasa ke-3 bulan Ramadhan yakni fasa selamat dari api neraka. Semalam aku baca blog abg Ben. Malangnya tak sempat nak join. Takpelah.

Ha, camne dengan persiapan raya? Dah ready ke? Berapa pasang baju? Kuih raya dah berapa balang order? Amboi2, kemain lagi kome ye. Tapi, tahukah anda bahawa mereka- mereka ini sangat- sangatlah serba kekurangan? Mereka merupakan saudara seagama kita juga. Jadi, marilah kita mengambil kesempatan ini untuk memberi bantuan serba sedikit kepada mereka. Semoga bantuan yang diberikan walaupun sedikit dapat memberi pahala berpanjangan kepada kita ketika sedang ' lepak' di alam kubur nanti.

Klik sini untuk membuat amal jariah walaupun sekadar di dalam bentuk entri.



Ok lah.
2 hari lepas aku check aku punye yuran untuk dibayar pada  sem depan. Dan cuba teka berapakah yuran aku?
RM1440!
Bapakkk lah weiiii. Pehal aku punye yuran mahaii sangat nehh. Stress aku. Mana nak cekau duit ni. Duit PTPTN aku tu alamatnya memang  tak berapa nak cukup lah kann.
Sekarang ni aku perlu jaga henpon aku bebaik dengan penuh kasih sayang supaya ia dapat bertahan sekurang- kurangnya sehingga aku grad nanti. Oh, SE G900.. please bear with me..

Eh, korang tahu tak henpon apa ni?

Ahha! Inilah henpon HTC yang power mower canggih manggih tuu. Eh2, aku dengar kan.. HTC ada buat promotion tau! Kalau tak silap la kan.. diskaun sebanyak RM 400 ! Pergghh! Tak nak banyak pulak dia bagi potong kan? Ha, apa lagi! Korang semua yang gila gadget tu boleh merusuh ke webpagenya di sini!



Aduuu... depan rumah aku ni buat construction pulak.. Construction tutup loji. Ya! Rumah aku depan loji. Loji apa tak payah tanya la.. -.-
Aku baru ingat nak buat open house gempak- gempak tahun ni. Nak masak lah kan. Mana tahu ada mak mertua yang terpikat nak buat aku jadi menantu kesayangan beliau. Kehkehkeh!
Anyway, aku baru je sebenarnya nak jemput orang- orang fofuler datang umah aku. Nak tahu sapa? Ala... siapa tak kenal DJ Radio Era kan? Perghh.. dorang punya lah semangat nak serbu rumah aku. Ha, korang nak tak dorang datang rumah korang? Boleh lah promote blog korang sekaligus naik trafik sekali. JOM bebeh!

Aduuu...masalah betul blogger yang dengki2 ni. Blog aku  yang biasa ni pun nak kutuk gak ke? Derr~~
Baliklah kampung tanam jagung~

2 comments:

diana said...

banyak betul cerita dalam entry ni..
hahahah

CKB said...

sumbat semua smntara ada mood. hhe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails