Pencanting tegar

4/9/10

aku terkesima.terkecewa kerana kamu.

smlm aku dengan penuh semangat jitu berkobar- kobar bak Jalur Gemilang yg berkibar- kibaran di Dataran Merdeka pergi jogging dekat Taman Tasik Titiwangsa. Namun begitu stamina yang terhad, aku end up berjalan instead of berjogging.hahaha

macam biase, lpas jogging aku n nani akan singgah kedai di tepi tasik tu untuk makan Char Kuew Teow

nani : weh, nk mkn kt kedai mane plak kali ni?

aku : aku xkesah asal dapat mkn sudah

nani : kite mkn kt kedai yg sini pulak nk?

aku : berehh

maka nani pon order dua char kuew teow dan 1 air teh o ais 
sesampai saja char kuew teow kami
sixth sense aku kuat mngatakan char kuew teow yg beliau sedfiakan ini x sdap berdasarkan rupenye
tp xpela..maybe aku j yg rs camtu kot

dimulakan dengan Bismillah aku mkn char kuew teow beliau
GULP!

aku makan je dengan straight face
nani pula..." fazzzzzzz "
aku diam lagi
" fazzzzzzz...."
aku makan je wat bodo

" faazzzzzzzz...x sedapppppppp"

" nk wat cemane..da order mkn ajele..aku pon lapo ni"
"aku x leh trime sume ni fazzzz"


of course ini bkn Char Kuew Teow beliau.beliau nye xde udang malah rupenye x mnyelerakan tp byk kerang yg da lame jd arwah

aku x nk la cerca mknn beliau sebabnye beliau ade dekat ngan ktorg
aku mkn je...dalam hati aku.."xpela..rezeki ari ni cmni..redha j la"

Char Kuew Teow beliau byk kerang tp aku x jamah 1 pon kerang beliau..maka aku rs kesian kt kerang2 trsebut..aku pon mkn la...
GULP!

aku diam lg..aku bnti mnum air sat
" fazzzz...kerang dye hanyirrrr"
ye..mmg
aku diam lg..

pastu nani ckp
" ni dorg ni masak x ikhlas ni..mnci ar"
aku pon da x thn rs nk kutuk gk Char Kuew Teow trsebut

" beb, ni bkn masak x ikhlas..ni x reti msk namenyeee..tawar hambarr..kerang hanyiaqq....x rase ape..pedas x tentu hale...sib bek air sdap kalo x mmg bangkrup le beliau ni"

kerang beliau tu mmg hanyir..mmg bau laut..sgar dr ladang la wa ckp sama lu
aku x taw la kerang dye tu x msuh dulu ke xpon kerang yg dye bli tu da siap2 arwah mse dye beli..

aku mmg kecewa
sbb salu char kuew teow kt area tu sdap
mmg kompem aku x kn mkn lg kt gerai dye!ciz!

aku boleh tahan lg kalo dikecewakan oleh homosapiens
tp bile tekakku ditipu dan dikecewakan sebegini rupe
mmg aku x leh than!
aku rs nk mngamuk je...haiyaaa

pe2 pon..char kuew teow area tasek mmg sdap kcuali gerai beliau..sekian

2 comments:

idAti mALek said...

weih kerang tu dye tgkap kat dalam tsik ttwangsa tu je kot...ngahahaha


boley x ko buang word verification ni n buat komen jadi pop out?

fadzlina said...

xreti wt r datiii

dati..tolong??
hahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails